Bredbandsstatus Eda kommun februari 2019


Vår förhoppning att ansluta hushållen i Norra Järnskog och Norra Skillingmark före årsskiftet grusades p.g.a. den rådande vintern.

 

Det har frusit i många brunnar och kontakteringar har därför varit svåra att genomföra. Båda områdena är ERUF-sträckor avseende stamnätet och måste därför vara slutgodkända av Tillväxtverket innan de kan tändas upp. Arbetet fortsätter dock och vi hoppas på att snart få igång båda föreningarna.

I Växvik har inkoppling påbörjats och i nuläget återstår endast 12 st.

 

Samförläggningen med Ellevio i Södra Järnskog har gjort ett vinteruppehåll och KeWab som är Ellevios gräventreprenör räknar med att återuppta arbetet under mars månad.

 

Sträckan Morast – Lersjön är påbörjad och trots vintern så har man lyckats gräva tack vare att snön ger ett isolerande skydd så att tjälen inte går så djupt.

 

I Köla har arbetet tagit rejäl fart och inkoppling har redan skett till över hälften av totalt 340 fastigheter.

 

För resterande områden, Emterud – Häljeboda – Håvilsrud , Fjäll och Västra Järnskog har vi redan påbörjat planeringen för att kunna komma igång så fort som möjligt när vintern släpper sitt grepp.

 

Beslut kommer att tillkännages under den här månaden rörande de pengar som Zitius har ansökt om hos länsstyrelsen, för att kunna förse så många fastigheter som möjligt med fiber i Eda kommun.

 

Vi informerar så fort som utfallet är klart.

 

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>